Tapahtumat

Tapahtumat

Taidenäyttely: Värien vuosikymmenet

16.04.2024 - 10.05.2024
KLO 13:00 - 17:00

 

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston maalauskurssin satoa

Villa Väinölän tuoreimmassa näyttelyssä seinät täyttyvät väreistä ja nostalgiasta. Maalauksista löytyy tutun oloisia muotoja, esineitä ja kuoseja - värimaailmoja eri vuosikymmeniltä.

Kurssin aikana maalattiin useita asetelmia, joiden avulla opeteltiin värien murtamista ja taittamista havaintoon perustuen. Opiskelijat pohtivat, miten värisävyt vaikuttavat toisiinsa ja miten värin lämpötila muuttaa teoksen tunnelmaa ja syvyysvaikutelmaa.

Ensimmäisenä kurssitehtävänä maalattiin valkoinen asetelma valkoisella taustalla. Tämän jälkeen opiskelijat maalasivat kolme asetelmaa, joiden lähtökohtana olivat 50-, 60- ja 70- luvun esineet ja värimaailmat. Akryyli- ja öljyvärimaalausten lisäksi esillä on grafiikan kohopainotekniikalla tehtyjä monotypiavedoksia.

Kurssin opettajana toimi kuvataitelijataiteilija Elina Försti, ja se on jatkumoa edellisen vuoden Värillä on väliä -ryhmälle.

Tervetuloa avajaisiin pe 19.4. klo 18!



#järvipohjanmaankansalaisopisto #värienvuosikymmenet #villaväinölä #nelimarkkamuseo #kulttuurikartta #alajärvi #eteläpohjanmaa

Villa Väinölä / Nelimarkka-museo

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Paikka

Villa Väinölä

 

Osoite

Väinöntie 4, 62900, Alajärvi

 

Tapahtuman järjestäjä

Marjut Mässbacka, museosihteeri

marjut.massbacka@alajarvi.fi

0407758077