Tapahtumat

Tapahtumat

Runonlausuntaa ja haitarimusiikkia

09.05.2024
KLO 16:00 - 18:00

 

Runonlausuntaa ja haitarimusiikkia kiertue saapuu Ähtärin Urheilutalolle helatorstaina 9.5.2024 klo 16.00.

Runonlausuntaa ja haitarimusiikkia-esitys on ylistyslaulu suomalaiselle runoudelle.

Se on sanan, sävelen ja liikkeen yhdistävä näyttämöteos, joka tarkastelee ikiaikaisia elämän teemoja: elämää, kuolemaa ja rakkautta. 

Eino Leinon, Saima Harmajan, Aleksis Kiven ja Uuno Kailaan runot muistuttavat meitä siitä, keitä me olemme ja mistä me tulemme.

Runonlausuntaa ja haitarimusiikkia- kiertue esityksessä esiintyvät Matti Ristinen, Johanna Juhola ja Sari Haapamäki.

 

Matti Ristinen on tv:stä ja elokuvista tuttu näyttelijä (Syke, Pirunpelto, Tuntematon sotilas, Olen suomalainen). Runonlausuntaa ja haitarimusiikkia on Matti Ristisen 50-vuotisjuhlaesitys. Hän on valinnut esitettäväksi runoja, jotka nostavat esiin muistoja eletystä elämästä. 

Johanna Juhola on luonut esityksen sävelmaailman ja säveltänyt runoihin uutta musiikkia. Hän on kansainvälisesti tunnustettu harmonikkavirtuoosi, joka on julkaissut kuusi albumia omalla nimellään ja toimii muusikkona ja säveltäjänä lukiuisissa yhtyeissä. 

Sari Haapamäki vastaa esityksen liikekielestä ja on teoksen kolmas esiintyjä. Hän on tehnyt pitkän uran näyttelijänä ja tanssijana Helsingin kaupunginteatterissa.

Runonlausuntaa ja haitarimusiikkia-esityksen on ohjannut teatteriohjaaja Milko Lehto. Esityksen visuaalisesta suunnittelusta on vastannut vaatesuunnittelija, elokuvaohjaaja, yrittäj Paola Suhonen. Runojen lisäksi kuultavat tekstit on kirjoittanut kirjailija Antti Heikkinen. Pietu Pietiläinen on teoksen valo- ja äänisuunnittelija. Pietiläinen vastaa myös esityksessä käytettävistä projisoinneista.

Ennen esitystä ja väliajalla Ähtärin Urheilutalon kahvio on auki. Maksutavat käteinen ja pankkikortti. Mikäli haluat varata ryhmällesi kahvituksen ennakkoon, ota yhteys anu.iines@hotmail.fi tai 041-3142786/Anu Huhtinen.

Ähtärin Valpas ry

Hinta

Liput 27€-33€

Lisätietoja

Paikka

Ähtärin Urheilutalo

 

Osoite

Sepäntie 19, 63700, Ähtäri

 

Tapahtuman järjestäjä

Anu Huhtinen

anu.iines@hotmail.fi

041-3142786