Tapahtumat

Tapahtumat

Ronja ryövärintytär | Seinäjoen kaupunginteatteri

23.05.2024
KLO 18:00 - 20:10

 

Koko perheen fantasiaseikkailu

Lastenkirjailija Astrid Lindgrenin Ronja, ryövärintytär (1981) on koko perheen klassikko, jota lukijat ympäri maailman ovat rakastaneet jo yli neljän vuosikymmenen ajan. Se kertoo ajattoman tarinan ystävyyden voimasta, rohkeudesta, vapauden kaipuusta ja oman tien löytämisestä.

Myrskyisenä yönä ukkosen riehuessa syntyy Ronja, metsien mahtavimman ryöväriruhtinaan Matiaksen ja puolisonsa Loviisan tytär. Samaisena yönä halkaisee salama ikivanhan Matiaksenlinnan kahtia ja linnanpuolikkaiden väliin repeää pohjattoman syvä kuilu.

Ronja kasvaa linnan suojissa kunnes koittaa päivä, jolloin hän tahtoo nähdä sen ulkopuolelle: kuutamolla tanssivia maahisia ja pöntihiittisiä ja kauniin metsän, joka kutsuu seikkailuihin. Mutta ulkona on myös vaaroja: ajattaria ja männiäisiä. Ja Borkan ryöväreitä, Matiaksen joukkojen pahimpia vihollisia, jotka ovat asettuneet asumaan linnanpuolikkaaseen kuilun toisella puolella.

Ronja kohtaa ikäisensä Birkin, Borkan pojan ja ryöväri-isien viha toisiaan kohtaan vain kasvaa. Mutta Ronja ja Birk löytävät ystävät toisistaan ja pakenevat lopulta kallioluolaan, missä metsän taika ja huumaava vapaus ympäröi heidät. Kaipuu kotiin kuitenkin kalvaa ja vanhemmatkin ikävöivät lapsiaan. Keskenään riitelevien sukujen on aika valita rakkauden ja vihan välillä.

Ronja ryövärintytär on koko perheen musiikkinäytelmä rohkeasti omaa polkuaan kulkevasta Ronjasta, jonka lämmin viisaus avaa aikuistenkin silmät näkemään ympäristönsä kauniimmin.

Rakastetun Ronja–elokuvan ilmestymisestä tulee tänä vuonna kuluneeksi 40 vuotta.

Ikäsuositus 7+

Perus 34 €, Lapsi/opiskelija 21 €, Perhe 98 €

Seinäjoen kaupunginteatteri

Hinta

21-34 €

Lisätietoja

Paikka

Seinäjoen kaupunginteatteri

 

Osoite

Seinäjoen Kaupunginteatteri, 60100, Seinäjoki

 

Tapahtuman järjestäjä

Elisa Lahdenmaa

elisa.lahdenmaa@seinajoki.fi

0408421372