1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
   

Itsenäinen opiskelu, kuunteluopiskelu ja kurssien samanaikaisuus

itsenäinen opiskelu

 
Jonkin oppiaineen kurssi, lyhyempi opintokokonaisuus tai näiden osia voidaan opiskella myös itsenäisesti. Työsuunnitelmassa voidaan määrätä, että jokin kurssi tai sen osa opiskellaan itsenäisesti. Luvan itsenäiseen opiskeluun antaa rehtori kuultuaan ao. opettajaa. Itsenäiseen opiskeluun kuuluva koe suoritetaan joko varsinaisessa kurssi kokeessa tai uusintakuulustelussa.
 
Opetussuunnitelmassa mainitaan kunkin oppiaineen kurssiesittelyjen kohdalla ne kurssit, jotka erityisesti sopivat itsenäisesti opiskeltaviksi. Muiden kurssien itsenäinen opiskelu on mahdollista, jos siihen on riittävän hyvät perusteet. Yleisperiaatteena on, että ko. aineen ensimmäistä pakollista kurssia ei voi opiskella itsenäisesti ja saman aineen edellisen kurssin arvosanan tulee olla vähintään 8.
 

Yleisohjeet itsenäiseen suoritukseen:

 
  • Harkitse tarkoin, onko sinulla aikaa, taitoa ja tarvetta kurssin itsenäiseen opiskeluun
  • Sinun on osallistuttava opettajan ohjeitten mukaisiin ohjaustunteihin.
  • Kurssiin kuuluvat kuuntelut ja kirjalliset näytöt on tehtävä.
  • Opettajalta saat yksityiskohtaiset ohjeet aineen itsenäiseen opiskeluun.
  • Opettajan kanssa sovittuihin tapaamisiin on tultava. Jos opiskelija laiminlyö tapaamiset tai annetut tehtävät, kurssia ei arvostella.

 

Kuunteluopiskelu

 
Halutessaan opiskelija voi seurata kurssin opetusta taitojensa parantamiseksi, mikäli opetusryhmässä on tilaa. Kuunteluopiskelijan  tulee osallistua kurssin opetukseen säännöllisesti ja aktiivisesti; kurssikokeeseen hän ei kuitenkaan osallistu eikä saa kurssiarvosanaa. Varsinkin niille, jotka noudattavat yli kolmen vuoden opiskeluohjelmaa, kuuntelusta saattaa olla erityistä hyötyä.
 

Kahden kurssin samanaikainen suorittaminen

 
Opiskelija voi rehtorin tai aineenopettajan luvalla suorittaa kahden oppiaineen kursseja samanaikaisesti. Tähän tulee olla perusteltu syy. Tällöin neuvotellaan, mille oppitunneille opiskelija osallistuu, mitä apua hän tarvitsee ja mitä asioita häneltä edellytetään arvioinnissa.
 
Kyrönmaan lukio | Kyrööntie 15, 61500 ISOKYRÖ | Puh. Opettajanhuone (06) 470 1236 | koulukeskus@isokyro.fi
Powered by WebUpdate