1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
   

Lukion tuntijako

LUKION TUNTIJAKO

 

Kaikkien aineiden oppimäärät on jaettu kursseiksi. Kurssin kokonaistuntimäärä on 38 oppituntia. Opiskelijan on suoritettava opiskeluaikana 47- 51 pakollista kurssia.

 

Tuntijakoon kuuluu lisäksi syventäviä ja soveltavia koulukohtaisia kursseja. Syventävät kurssit ovat valtakunnalliseen tuntijakoon perustuvia, pakollisiin opintoihin välittömästi liittyviä jatkokursseja, jotka koulu tarjoaa valittavaksi. Ylioppilastutkinto perustuu niin pakollisiin kuin valtakunnallisiin syventäviin kursseihinkin.

 

Jokaisen opiskelijan tulee lukion aikana suorittaa vähintään 10 syventävää kurssia. Lisäksi syventäviä ja koulukohtaisia kursseja tulee suorittaa niin, että kokonaiskurssi- määrä on vähintään 75. Lukion päättötodistusta ei voi saada alle 75 kurssilla. Muista, että menestyäkseen hyvin ylioppilastutkinnossa opiskelijan tulee valita kirjoitettavaksi aikomansa aineen syventävät kurssit. Syventävien kurssien sisällöstä kerrotaan kurssiselosteissa.

 

Soveltavat kurssit ovat eheyttäviä kursseja, jotka sisältävät aineksia eri oppiaineista, menetelmäkursseja, muita koulukohtaisia kursseja sekä mahdollisesti muissa oppilaitoksissa suoritettavia kursseja.

                

Kurssivalikoimasta päätetään opiskelijoitten valintojen mukaan vuosittain. Joitakin kursseja voidaan järjestää joka toinen tai kolmas vuosi kurssitarjonnan laajentamiseksi.

 

Muissa oppilaitoksissa suoritettavista soveltavista kursseista ja niiden hyväksymisestä opiskelijan kokonaiskurssimäärään tulee neuvotella opinto-ohjaajan tai rehtorin kanssa. Hyväksymisestä päättää rehtori aineenopettajaa kuultuaan.

 

 

Tärkeää

 

 

PÄÄTTÖTUTKINTOA VARTEN TULEE OLLA SUORITETTUNA 75 KURSSIA.

Ne voivat koostua seuraavasti:

 

YHTEISET KURSSIT      47-51

 

SYVENTÄVÄT KURSSIT vähintään 10

 

sekä mahdollisia koulukohtaisia kursseja            

 

 

Lisäksi jokaisessa aineessa on pakollisista ja syventävistä kursseista suoritettava 2/3 hyväksytysti saadakseen päättöarvosanan.

 

 

 

Kyrönmaan lukio | Kyrööntie 15, 61500 ISOKYRÖ | Puh. Opettajanhuone (06) 470 1236 | koulukeskus@isokyro.fi
Powered by WebUpdate