KIRJASTOSSA ON TARJOLLA:

kirjallisuutta
sanoma- ja aikakauslehtiä
elokuvia
äänikirjoja
musiikkiäänitteitä
CD-rom -levyjä ja konsolipelejä
kielikursseja

E-kirjat

Eepos-kirjastoilla on yhteinen e-kirjakokoelma osoitteessa www.ellibslibrary.com/eepos

E-kirjoja voi lukea tabletilla, puhelimella tai tietokoneella eikä erillistä lukuohjelmaa välttämättä tarvita. E-kirjan lainaamiseen tarvitsee kirjastokortin tunnuksen (kortin numerosarja) sekä kortin PIN-koodin, jonka saa kirjastosta jos sitä ei vielä ole. Tarkemmat ohjeet e-kirjojen lukemiseen löytyy täältä

Kaikkien Suomen kirjastojen e-kirjat on koottu yhteiseen eKirjasto -tietokantaan. Muiden kirjastojen e-kirjoja voi lainata, jos on kyseisessä kirjastossa toimiva kirjastokortti.

Kaukopalvelu

Aineistoa, jota ei ole omassa kirjastossa, voidaan tilata kaukolainaksi. Laina on maksullinen. Kaukolainamaksu on 5 €/ tilaus ja Eepos-kirjastoista seutulainana tilattaessa 2 € / tilaus. Kaukolainapyynnön voi lähettää kirjastoon esim. sähköpostilla osoitteeseen: kirjasto@isokyro.fi

Kopiointipalvelu

Kirjastossa on kopiokoneen käyttömahdollisuus. Kopiomaksut 40 snt/koko A4 ja 80 snt/koko A3. Värikopiot maksavat 80 snt/ koko A4 ja 1,60 €/koko A3. Tulosteet ovat maksullisia, mustavalkoiset 40 snt/kpl ja värilliset 80 snt/kpl.

Emagz-verkkolehtipalvelu

Kirjaston lehtilukusalin vieressä oleva tietokone on varattu verkkolehtien lukemiseen. Valikoimassa on 26 lehteä ja niiden uusin numero sekä edellinen vuosikerta on luettavissa. Yhtä lehteä voi samaan aikaan lukea rajoitettu määrä käyttäjiä. Palvelu toimii muillakin kirjaston asiakastietokoneilla osoitteessa www.emagz.fi

Internet-koneet asiakkaille

Kirjastossa on kahdeksan internet -konetta asiakaskäytössä. Ajan koneelta voi varata etukäteen tunniksi kerrallaan. Konetta voi käyttää korkeintaan kaksi henkilöä yhtä aikaa.

Playstation 3 -pelikonsoli

Kirjastossa on Playstation 3 -pelikonsoli asiakaskäyttöön. Ajan pelaamiseen voi varata lainaustiskiltä tunniksi päivässä. Konsolilla voi pelata kaksi henkilöä yhtä aikaa. Kirjastossa on pelaamista varten seuraavat pelit: Angry Birds Trilogy, Grid 2, The Lego Movie videogame, MX vs ATV Untamed, Sonic Unleashed. Lisäksi paikalla olevia lainattavia pelejä voi pelata.

Langaton internet-yhteys

Kirjastossa on asiakaskäyttöön WLAN-verkko, jota voi käyttää asiakkaan omilla laitteilla. Salasanan "kirjasto_vieraat"-verkkoon saa lainaustiskiltä. Käyttö on maksutonta.

Tutkijanhuone

Kirjastossa on tutkijanhuone, jota voi varata tutkimuskäyttöön. Tutkijanhuoneessa on mikrofilmin ja mikrokortin lukulaitteet ja tietokone internetyhteyksineen sekä videokasettien digitointilaite.

Videokasettien digitointimahdollisuus

Kirjastossa on käytössä VHS-kasettien digitointilaite. Asiakas voi varata tutkijanhuoneen digitoidakseen itse omia videokasettejaan. Digitointilaitteeseen löytyy selkeät käyttöohjeet ja kirjaston henkilökunta voi tarvittaessa neuvoa peruskäytössä. Digitointi kestää VHS-nauhan pituuden ajan. Asiakkaan on valvottava digitointia sen keston ajan. Asiakas voi tuoda mukanaan tyhjän levyn (DVD-R, DVD-RW, DVD+R tai DVD+RW), tai sellaisen voi ostaa kirjastosta 2 euron kappalehintaan. 

Aikakauslehtien vaihtopiste

Kirjaston aulassa on hylly, johon asiakkaat voivat jättää omia luettuja aikakauslehtiään. Hyllystä voi ilmaiseksi ottaa mukaan muiden jättämiä lehtiä. Vaihtopisteeseen jätettävien lehtien toivotaan olevan uudehkoja ja hyväkuntoisia.

Kahviautomaatti

Kirjastossa on automaatti, josta saa kuumia juomia kuten kahvia ja kaakaota 1 euron hintaan

Yhteispalvelupiste

Yhteispalvelupisteestä voit hakea verohallinnon ja Kelan lomakkeita sekä jättää niitä postitettavaksi eteenpäin. Kirjastossa voi käyttää asiointiin tietokonetta ja skanneria sekä kopiokonetta.

NAXOS -musiikkipalvelu

Isonkyrön kunnankirjasto tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden kuunnella musiikkia internetistä.

NAXOS MUSIC LIBRARY on englanninkielinen musiikkipalvelu, joka sisältää pääasiassa klassista musiikkia. Palvelu on osoitteessa: http://eepos.naxosmusiclibrary.com

NAXOS MUSIC LIBRARY JAZZ sisältää jazz-musiikkia ja löytyy osoitteesta: http://eepos.naxosmusiclibrary.com/jazz

Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin numerolla, salasanaa ei tarvita.

Yhtäaikaisia lisenssejä on rajoitettu määrä, joten muista kirjautua palvelusta ulos (Log out), jotta seuraava käyttäjä pääsee kirjautumaan palveluun.

Datero-piste

Isonkyrön kirjastossa toimii tarvittaessa yhteystahona Pohjanmaalla toimivalle Datero ry:lle, joka välittää mm. oppimisvaikeuksisille tai vammaisille erilaisia tietokoneohjelmia, pelejä, IPad-sovelluksia ja apuvälineitä. Niillä voivat eri ikäiset käyttäjät kehittää mm. äidinkielen ja vieraiden kielten osaamistaan ja matemattisia taitojaan. Dateron pelejä ja ohjelmia on kaikenikäisille ja niitä voi kuka tahansa käyttää. Lisätietoa Daterosta:  www.datero.fi